måndag 1 mars 2010

Mora

Är nu hemma igen efter 4 dagar i Mora.

I Torsdags em bar det iväg med husbilen till Mora. Conny skulle åka kortvasan men när fredagen kom då var han lite febrig så det blev ingen start. När det var dags för målgång så gick vi och tittade på de tappra åkarna som tagit sig de 3 milen från Oxberg till Mora. Vi hejade på och fick se några i Nordichusbilsklubb gå i mål. På kvällen var det gemensam middag och den smakade gått och var trevlig.
På lördagen var det tjejvasan och det måste vi ju se. Vi fick se en härlig spurt mellan flera åkare. Hjälp va fort det gick. Tittade en stund och såg många trötta men nöjda åkare gå i mål. På em var det grillning tillsammans med nordicgänget och det var en stor uppslutning, kul. Efter korv och små prat gick vi och tittade igen på de tappra tjejerna som fortfarande kämpade sig i mål.
På söndagen var det dags för hemfärd. Men jag har återigen upplevt några dagar i en av Sveriges folkfester, vasaloppsveckan. Det är verkligen en fest. Folk över allt på gatorna, folk efter spåret som hejar på åkarna, åkare som belönas med en krans eller medalj. Men störst är nog alla de tusen åkare som tar sig i mål.

Det värsta är att jag står där och blir sugen att ställa upp nästa år i kortvasan... men nej...kanske. Vi får se...
Ha det bra därute..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar