söndag 1 november 2009

Höst tur med husbilen

All helgons helgen har vi tillbringat i husbilen och det har varit en mycket lugn och skön helg.

Efter inköp och ett besök på kyrkogården så bar det iväg med husbilen. Vi hade bestämt oss för att vi skulle åka till Kilsbergen där det finns en ekopark med vandringsleder. Vi åkte till Ånnaboda som är en knutpunkt för många olika leder. Kom dit vid 19.30 så det var bara att försöka att hitta en bra plats att ställa oss på. När denna var funnen så blev det god mat och dryck och snart var det dags att krypa till kojs så att vi skulle orka med vandringar.

Lördagen kom med vackert väder, perfekt för vandring. Vi bestämde oss för att gå mot Vargkitteln som var lämningar efter inlandsisen. Vi gick i mycket varierande natur, raviner,trollskog,lövskog, ungskog, höga höjder och åar och bäckar som rann förbi.


Efter två timmar så nådde vi vårt mål Vargkitteln och det var värt ett besök. Där forsade en bäck som störtade ned för ett vattenfall och ned i en jätte kittel.

Mycket vackert och jag kunde känna mystik över denna plats. Här stannade vi för en stunds kaffe paus. Sedan bar det av till husbilen igen. Efter ca 5 timmar ute i vår vackra natur så kom vi tillbaka och vi var trötta men nöjda med dagens upplevelser.

Vi åkte en bit och hittade en fin plats vid en sjö. Där stannade vi för natten. Det var en vacker vy vi fick från husbilen. Solen som var på väg ned och sjön som var som en spegel. Jag njöt. Vi lagade mat och vilade en stund sedan var det dags att ge min man en lektion i yatzy innan John Blund kom.

Söndagen då tog vi det bara lugnt innan vi åkte hem igen. Väl hemma igen så kan jag bara summera en trevlig och skön helg då jag bara var och njöt och laddade batterierna till en ny arbetsvecka. Ha det bra där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar